Moto Guzzi Fast Endurance Trophy 2022: één-twee voor het 598 Corse-team in Vallelunga op de nieuwe V7 [FOTO]

De vierde editie is begonnen

Dit weekend werden de eerste twee 'mini-endurance'-races van 60 minuten van het nieuwe seizoen verreden Moto Guzzi Fast Endurance-trofee. Bij de races gehouden opHet Vallelunga-circuit, op het circuit bij Rome was er ook het baandebuut van de nieuwe Moto Guzzi V7 voorbereid op de Trofeo, in actie samen met de beproefde racevariant van de Moto Guzzi V7 III.

De eerste resultaten

De start van een nieuwe editie met een groot aantal deelnemers, zo meldden 34 crews. In de eerste twee races had het team de overhand 598 Cors rijdend op de nieuwe Moto Guzzi V7, voorbereid op de Trophy, terwijl Garage 71 was de hoofdrolspeler in de ranglijst gewijd aan de teams die strijden met de 7 cc Moto Guzzi V750 III.
De eerste successen op de "ottoemezzo" werden behaald door het team bestaande uit Emiliano Bellucci en Stefano Nari. De coureurs, die in de kwalificatie al snel genoeg waren om poleposition te behalen met een gemiddelde van 1'58"208, bevestigden hun affiniteit met de nieuwe race-V7 en het Vallelunga-oppervlak zowel tijdens het evenement van zaterdag als tijdens de daaropvolgende zondagvergelijking. Hun beste resultaat was 1'57”248, bij een gemiddelde snelheid van ruim 126 km/u. Een sneller resultaat van ruim 2 seconden per ronde vergeleken met het V7 III-voorbeeld.
Ook werd benadrukt dat de teams van Tulli Racing en Guaracing Factory Team 1 in beide races op het podium aanwezig waren met omgekeerde posities. Het team gevormd door Alessandro Ioghà en Marco Leardini van Tulli Racing behaalde de tweede plaats in de eerste race, terwijl in race 2 Gianfranco Rubini en Jacopo Rizzardi tweede werden, waarbij ook rekening werd gehouden met een straf voor het Tulli Racing-duo vanwege te hard rijden in de pitlane.

Vervolgens gingen we verder met de teams van Moto Guzzi V7 III: het Garage 71-team, bestaande uit Samuele Colonna en Dario Appella, won beide races, zoals gezegd, en eindigde altijd vóór de Rapaci 1-formaties bestaande uit Mauro Rossignoli en Luca Fornasiero en de Repaci 2 formaties bestaande uit Pierluigi Begossi en Marco Mirenda.
De volgende afspraak staat gepland Cremona-circuit, nog een nieuwigheid van het seizoen, de volgende 17 juli. Bij deze gelegenheid staat een "miniendurance" van 90 minuten op het programma, de langste van het seizoen.
Vervolgens is er nog een interessante nieuwigheid, de aankomst op het circuit van Mugello de volgende 28 augustus. De grote finale staat op het programma Misano, nog een dubbele race de dagen 15 e 16 oktober. De eerste van de twee is 's nachts.
De nieuwe Moto Guzzi V7 de Trofeo wordt geanimeerd door een Tweecilindermotor van 850 cc Het is uitgerust met GCorse racekit en banden Pirelli Phantom Sportscomp RS.