KTM Enduro Trophy: race opgeschort vanwege te veel regen in de vierde etappe van 2021

De route werd onbegaanbaar gemaakt

KTM Enduro Trophy: race opgeschort vanwege te veel regen in de vierde etappe van 2021KTM Enduro Trophy: race opgeschort vanwege te veel regen in de vierde etappe van 2021

De regen maakte de paddock en het parcours van de vierde etappe onbegaanbaar KTM Enduro-trofee 2021 a Casina. De race werd opgeschort.

Het nieuws

Zonder de homologatie van de race na de beslissingen van de FMI Off-Road Commission zal er geen puntentoekenning plaatsvinden voor het Trophy-klassement, waarbij de aandacht al gericht is op de laatste ronde van Bibione gepland op 16 e 17 oktober.

Aan de kust van Veneto wordt het format van vorig seizoen herhaald met een route die doet denken aan de klassieke Northern Beach Races en een vergelijking over twee dagen. Zaterdag wordt een eerste ronde verwacht en de dag erna nog twee. Metzeler-banden zullen bij deze gelegenheid ook worden toegestaan, in gedeeltelijke afwijking van de Pirelli-monotyre, evenals wildcards die worden verwacht naast de coureurs die zijn uitgenodigd voor de Topklasse.

De gecombineerde tijden worden in aanmerking genomen om de winnaars en het succes in het kampioenschap te bepalen, waarbij de scores worden toegevoegd aan de bonus van 5 punten, toegekend aan degenen die aan alle evenementen hebben deelgenomen. Ook noteren we een slotfeest op Piazzale Zenith in Bibione.
Toen we terugkeerden naar de Casina-etappe, werd het kleioppervlak door de regen moeilijk, zozeer zelfs dat er enkele tractoren werden gebruikt om de kampeerders de paddock te laten verlaten. De AMX Moto Club was echter reactief en moedigde een veilige exit aan voor de aanwezigen, aangezien de Race Direction, de FMI-commissarissen en de KTM-staf besloten de race op te schorten vanwege onuitvoerbaarheid na de eerste ronde. Er werden slechts twee klassementsproeven gereden, hoewel deze volgens informatie nog steeds geldig waren voor de einduitslag en de etappeprijzen.