Husqvarna Enduro Trophy: de editie van 2020 eindigde in Castellarano [FOTO]

Verschillende cadeaus en vergelijkingen voor klassetitels

De deelnemers en 30 wildcards animeerden het laatste evenement van het evenement tot het einde van de vier ronden Husqvarna Enduro-trofee 2020. De crossbaan “Cross Valley” was het toneel van actie van dit vierde en beslissende weekend, geregisseerd door MC Castellarano tijdens zijn debuut onder de organiserende motorclubs, zoals gemeld.

De resultaten

Simone Bastianini, afwezig in Anghiari, keerde terug naar de top van de 125-klasse, maar leed de nul van de derde race in het algemeen klassement en herwon de informatie. In 250 ging de strijd om de top verder tussen Tommaso Gabrielli en Leonardo Lucarini. De eerste van de twee, die zegevierde in Castellarano, bereikte de tweede plaats in het klassement en won de titel, zij het met gelijke punten, vanwege het grotere gewicht dat aan het resultaat van de laatste etappe werd toegekend. Hetzelfde in de 300 met het succes van Mattia Dodi die Alfio Chioda bereikte en inhaalde in het klassement. Door over te schakelen naar de 250 4T behaalde Maicol Parini na Anghiari opnieuw een overwinning, maar Marco Rovero won na twee eerste en twee tweede plaatsen de seizoenstitel. Ook in 450 deed Alessandro Pozzi een succesvolle poging om de trofee te winnen, maar Daryl Santi verdedigde zijn voorsprong met een waardevolle tweede plaats.
In de Topklasse won Andrea Bassi, terwijl in Veteraan Massimo Gioia won met drie overwinningen in vier races. Fabio Stragliotto bleef dominant in de IJzerklasse en Ennio Bini won de Super Iron-trofee, hoewel hij de laatste etappe op de tweede plaats eindigde achter Massimo Prazzoli. In Dual Sport won Federico Ghitti na drie successen en ondanks een nul schitterde Amanda Pirani tussen de Dame. Andere successen waren onder meer die van Maurizio Campanozzi in Revival en Antonio Giordano in Vintage, terwijl in Under 18 Alessandro Tosana de overhand had, in Over 40 bleef de gelijke stand tussen Mattia Dodi en Alfio Chioda en de Over 45 werd gewonnen door Massimo Gioia. Concluderend: onder de teams won Gabrielli Moto vóór Osellini, onder de Motoclubs won MC Azeglio, zoals gerapporteerd.

De laatste fase

A Castellarano er was een dubbele inzet van de coureurs actief in de categorie Veteranen, die ook deelnamen aan de vergelijking gekoppeld aan de Michelin-onderscheidingen voor de Challenge van de dag. Een dubbele uitdaging ook voor de protagonisten van de Iron-, Super Iron-, Dual- en Revival-klassen, gezien de Motorex Challenge gewijd aan Nanni Tamiatto.
De etappe van de Husqvarna Enduro Trophy was ook het toneel van actie voor de JET Jolly Enduro Team Zanardo-rijders Joe Wootton, Ruy Barbosa en Andrew Wilksch, de voorloper van het evenement. De challenge vond plaats op een offroadbaan van bijna 25 km met twee speciale tests. Een eerste technische tape gekenmerkt door invallen op het circuit, afgewisseld met paden langs de buitenrand van het crosscircuit, daarna een tweede test op een heuvelachtig stuk van het Emiliaanse gebied, tussen snelle secties op een tegenhelling op een weide. De omgeving was ook interessant, aangezien je de route vanaf de gemeenteweg kon bewonderen.