Pirelli Scorpion Mx32, ook hoofdrolspelers tijdens de GP van Trentino

Het is de achtste etappe van het Wereldkampioenschap motorcross

Pirelli Scorpion Mx32, ook hoofdrolspelers tijdens de GP van TrentinoPirelli Scorpion Mx32, ook hoofdrolspelers tijdens de GP van Trentino

Pirelli Scorpion Mx32 – De steile wanden van de Alto Garda Dolomieten vormden het decor voor de Grand Prix van Trentino, de achtste etappe van het Wereldkampioenschap motorcross, die plaatsvond op het historische ‘Ciclamino’-terrein.

Het Italiaanse circuit wordt gekenmerkt door een harde ondergrond die, als gevolg van de stormen die dit weekend in het gebied woedden, diep ingegraven was, waardoor rijders en motoren op de proef werden gesteld. Onder deze omstandigheden konden de coureurs uitgerust met Pirelli-banden rekenen op de uitstekende Scorpion Mx32's die hun doeltreffendheid bewezen, waardoor het Milanese bedrijf zijn reeks Grand Prix-overwinningen dit seizoen kon voortzetten. Geweldige show in de MXGP-klasse die voor de tweede keer op rij werd gewonnen door Antonio Cairoli. De achtvoudig wereldkampioen, die in de race gebruik maakte van de Scorpion Mx32 110/90-19 achterkant en de nieuwe Scorpion Mx32 PRO 80/100-21 voorkant, ontwikkeld voor hard terrein, ook gebruikt door Max Nagl, wist de eerste heat te winnen en eindigde de laatste heat op de tweede plaats. Achter Cairoli een uitstekende race van Romain Febvre die na een geweldige comeback in race 1 de tweede won. Goede prestaties ook voor Tim Gajser, die de voorkeur gaf aan de Scorpion Mx32 120/90-19 achterband, een band die een grotere voetafdruk op de grond biedt, en de Grand Prix eindigde op de derde trede van het podium, met behoud van de Rode Plaat als leider in het kampioenschap . Kevin Strijbos en Max Nagl sloten opnieuw een triomfdag af voor Pirelli in de koningsklasse door als vierde en vijfde te eindigen.

Zwaarbevochten races ook in de MX2-klasse, waarin Jeffrey Herlings voor de achtste keer op rij won. De Nederlander, die achterop koos voor de Scorpion Mx32 110/90-19 en vooraan de Scorpion Mx32 80/100-21, moest hard werken om de eerste plaats te veroveren voor een wilde Dylan Ferrandis, die de hegemonie van de Nederlander wist te doorbreken door de eerste heat te winnen. Derde trede van het podium voor Pauls Jonass. Goede plaatsingen ook voor Samuele Bernardini en Jeremy Seewer die in deze volgorde de top vijf van de dag sloten. Na drie opeenvolgende races neemt het Wereldkampioenschap motorcross volgend weekend een pauze en hervat het zijn reis op 29 mei vanuit Talavera de la Reina, Spanje, voor de negende ronde van het seizoen.