Moto Guzzi Fast Endurance European Cup: de trofee van 2021 gaat naar Team Pablo

De laatste vergelijking op Misano werd gewonnen door Autotech.it

Moto Guzzi Fast Endurance European Cup: de trofee van 2021 gaat naar Team PabloMoto Guzzi Fast Endurance European Cup: de trofee van 2021 gaat naar Team Pablo

De vaandeldragers van Team Pablo, Paolo Rovelli en Francesco Curinga hebben de overwinning behaald Moto Guzzi Snelle Endurance Europa Cup 2021. Op het Misano World Circuit vond Marco Simoncelli de laatste act van een nieuw seizoen plaats waarbij hij op de exemplaren reed Moto Guzzi V7 III, uitgerust met GCorse racekit en banden Pirelli Phantom Sportscomp RS.

De laatste afspraak

In de slotfase van de derde editie van het single-brand-evenement namen meer dan 30 teams, Moto Guzzi-enthousiastelingen en competities deel.
Bij de afspraak van 90 minuten de jonge Bryan D'Onofrio en Matteo Minganti van het Autotech.it-team waren de hoofdrolspelers op het circuit van Misano Adriatico. Ook dit team pakte pole position en Bryan D'Onofrio zette de snelste ronde van de race neer met een tijd van 1'59”226, bij een gemiddelde snelheid van 127,603 km/u. Ze hadden de overhand nadat ze de vergelijking hadden gemaakt met het VMS Benty 2-team, bestaande uit Stefano Nari en Marco Leardini, toen de regen de race verder opvrolijkte. Ze reageerden en herwonnen de leiding tijdens de laatste coureurswissel om deze vast te houden tot aan de geblokte vlag. Het VMS Benty 2-team behaalde de tweede plaats in de race en tevens de tweede plaats in het kampioenschap. Derde plaats van de dag voor het Moto Club dei Rapaci-team bestaande uit Luca Fornasiero en Mauro Rossignoli, op het podium in de slotfase na de crash in de laatste ronde van het "zuster"-team Moto Club dei Rapaci 2 bestaande uit Pierluigi Begossi en Marco Mirenda.

De seizoenszege van Team Pablo kwam dankzij een vijfde plaats en consistente prestaties gedurende het hele seizoen, gezien de zes top zes plaatsingen in de betwiste "mini-endurance", waaronder de overwinning in Vallelunga en twee tweede plaatsen in Varano en Magione. Het Pablo-team leidde het klassement al vóór de race in Misano en dankzij de vijfde plaats konden ze hun voorsprong bevestigen. Ook opmerkelijk is een fout van het Altinier Motorsport & Biker's Island-team, bestaande uit Emiliano Bellucci en Tommaso Totti. Dit team, een directe concurrent in het klassement, eindigde na een slip als veertiende in de race.