Ducati Desmo Challenge in Franciacorta

Ducati Desmo Challenge in FranciacortaDucati Desmo Challenge in Franciacorta

De trofee gewijd aan desmodromische tweecilindermotoren stopte op het circuit van Franciacorta, in de provincie Brescia, voor het laatste seizoensevenement van het evenement. Het programma begon met de Supertwins, waar het spannende duel tussen twee acteurs van de Desmodue, de Borgo Panigale-motor met twee kleppen per cilinder, opnieuw werd voorgesteld: Valter Bartolini en Alessandro Valia. Ze wisten vanaf de tests op het circuit de sfeer op het circuit van Lombardije op te warmen en tijdens de race domineerden ze het toneel. Valia werd tot kampioen gekroond, terwijl Bartolini de Senior-titel pakte. Derde, zowel aan de finish als in het kampioenschap, was Simone Bulai, met Stefano Ferraiuolo als eerste in het Desmodue Stock-klassement en Francesco Melchionno in het Store-klassement.

Technische problemen in Superstock voor Roberto Luigi Rozza, die er niet in slaagde de laatste race te winnen: een paar ronden voor het einde van zijn sessie dwong zijn Ducati 1198 hem met pensioen te gaan. Zijn partner William Marchesi won de race en de sectietitel, vóór Claudio Brambilla en Manuel Palleschi, derde overall en eerste van de rijders aan boord van de Ducati 848.

In dit laatste klassement werd het podium aangevuld met Marcello Gabrielli en Giuseppe Le Noci. Claudio Rovati eerste bij de Rookies en Le Noci zelf bij de Senioren, terwijl Paolo Mauri de overwinning behaalde in de subcategorie gereserveerd voor de Ducati 1098. Marco Caspon, Luca Pini en Davide Grandi animeerden de Superbike-race tot het einde: elk van de laatste streden om de titel. Pini eindigde de race op de eerste plaats, Grandi op de tweede plaats en Caspon, die zich op de derde plaats vestigde, wist nog steeds het kampioenschap te winnen met slechts twee punten voorsprong op Pini.

Dit bevestigt opnieuw dat de merktrofee van de Borgo Panigale-motorfabrikant Ducati daarom van grote waarde is, net als in de vijf voorgaande edities, dankzij spectaculaire races, talrijke deelnemers en enthousiastelingen en de motorfietsen geproduceerd door de Emiliaanse fabrikant.

Dit zijn de Algemene Ranglijsten, die gisteren zijn afgesloten: in de Superbike staat Marco Caspon eerste, met 97 punten, gevolgd door Luca Pini 95 en Davide Grandi, 81; voor Superstock aan de leiding William Marchesi, met 86 punten, Claudio Brambilla, 81 en Roberto Luigi Rozza, 72; tot slot voor Protwins Alessandro Valia, met 115 punten, Valter Bartolini, 106 en Simone Bulai, 61.

Bovendien zal binnenkort de traditionele prijsuitreiking van het seizoen plaatsvinden, die, zoals hierboven vermeld, net is afgelopen. De afspraak is voor aanstaande zaterdag 25 september, als onderdeel van de festiviteiten voor het Wereldkampioenschap Superbike, op het plein van Imola, in aanwezigheid van de officiële Ducati-rijders.