Italiaans FMI Aprilia Sport Production Championship: Lorenzo Frasca en Daniel Da Lio zegevieren [FOTO]

De kampioenen in Next Generation en Challenge

In Varano won Lorenzo Frasca de titel in de categorie Next Generation del Italiaans FMI Aprilia Sport Production Championship, gereserveerd voor piloten tot 14 jaar. In het klaslokaal Uitdaging, gewijd aan piloten ouder dan 14 jaar, won Daniel Da Lio in plaats daarvan.

De eerste editie

Ondanks de problemen in verband met de pandemie heeft het eerste seizoen van deze op jongeren gerichte formule veel aandacht getrokken. Er werden bijvoorbeeld 20 piloten geregistreerd die bij het laatste evenement waren geregistreerd. Massimo Rivola, CEO van Aprilia Racing, gaf bij de gelegenheid aan: “We hebben de basis gelegd voor een nog beter 2021: er zullen binnenkort nog meer nieuwe features verschijnen voor de RS 250 SP, maar niet alleen dat, we zullen ook iets krachtigers hebben... Het is een belangrijke eerste stap om Aprilia terug te brengen aan het vullen van de startgrids in verschillende kampioenschappen die nieuwe talenten helpen groeien. Ik kan niet wachten om alle hoofdrolspelers die de podiumplaatsen bezetten te mogen verwelkomen in Noale, om hen samen met het hele Aprilia Racing-personeel te feliciteren en hen de plaats te laten weten waar onze MotoGP-motoren zijn geboren.".

De laatste etappe is in Varano. In het klaslokaal Next Generation er waren zes kanshebbers voor de top in het slotevenement. De dertienjarige Lorenzo Frasca won Race 1 en behaalde ook een derde plaats in Race 2, waarmee hij 154 punten behaalde in het klassement en de categorietitel. In de zondagrace won Leonardo Abruzzo, met zijn eerste overwinning van het seizoen. In het algemeen klassement zorgde dit succes ervoor dat hij de derde plaats bereikte met 136 punten achter Mattia Bosello, tweede in het algemeen klassement met 142 punten.
Ga verder met groeperen Uitdaging, Daniel Da Lio bevestigde zijn voorsprong met opnieuw een dubbel en won de titel met 186 punten. In totaal zes overwinningen uit acht gespeelde ronden. Na de jonge Venetiaanse coureur Samuel Treccani met 129 punten en Yari Favero met 121.
De prijzen werden uitgereikt door de Italiaanse SBK-kampioen op de Aprilia RSV4 en MotoGP-tester voor Aprilia Racing, Lorenzo Savadori, die dit weekend samen met Tommaso Marcon de kampioensrijders ondersteunde, al actief in de ontwikkeling van de ApriliaRS 250SP gebruikt in de serie en ontwikkeld door Aprilia Racing in samenwerking met Ohvale.