Aprilia RS 660: meteen een succes in het nieuwe seizoen van de Twins Cup van het MotoAmerica-kampioenschap

Een overwinning voor coureur Gus Rodio

Aprilia RS 660: meteen een succes in het nieuwe seizoen van de Twins Cup van het MotoAmerica-kampioenschapAprilia RS 660: meteen een succes in het nieuwe seizoen van de Twins Cup van het MotoAmerica-kampioenschap

Nieuwe triomf rijden een voorbeeld van Aprilia RS 660 in het eerste evenement van het seizoen 2023 Tweeling beker op het spoor gehouden Daytona, als onderdeel van het kampioenschap MotoAmerica. De sportvrouw blijft een hoofdrolspeler nadat ze al schitterde bij haar debuut in 2021, met herinneringen aan het behalen van tien overwinningen en de titel met Kaleb De Keyrel.

Een nieuwe overwinning op het bord

De eerste vergelijking van Tweeling beker werd zoals gezegd afgelopen weekend verreden op het legendarische circuit in Florida, terwijl de volgende etappe op het circuit van Florida op het programma staat Weg Atlanta van 21 tot 23 april 2023.

De rijder Gus Rodio, rijdend op de Aprilia RS 660, geprepareerd door het Rodio Racing-team, powered by Robem Engineering, was de absolute hoofdrolspeler in de eerste van de twee races gepland in Daytona en werd ongrijpbaar in de laatste fase van de eerste vergelijking tot aan de finish. lijn met ruim 8 seconden voorsprong op de eerste achtervolger. Een leemte die nogmaals de kwaliteiten van de motor benadrukte in de Amerikaanse uitdaging gewijd aan de tweecilindermodellen afgeleid van de serie. Bijna de helft van de coureurs op de grid, namelijk 15 van de 38, koos ervoor om het nieuwe seizoen te rijden met de compacte sportwagen van het merk Noale, zoals bij de gelegenheid opnieuw werd gemeld.

In de tweede race kwam Rodio dicht bij een nieuw succes met slechts 162 duizendsten, in de eindsprint tegen Stefano Mesa op een Yamaha. Gezien de overwinning in de eerste wedstrijd en de plaatsing in race twee staat de achttienjarige uit Hammonton (New Jersey) momenteel aan de leiding in het klassement met 45 punten.