Metzeler-rijders winnen de Isle of Man TT

Ze veroveren veertien treden op het podium op een totaal van eenentwintig die voor het oprapen liggen

Metzeler-rijders winnen de Isle of Man TTMetzeler-rijders winnen de Isle of Man TT

Metzeler – De 2016-editie van de Isle of Man TT werd dit jaar opnieuw succesvol afgesloten voor het bandenmerk Metzeler, dat vier van de zes geplande enkele races (exclusief zijspan) won, het podium bereikte in alle categorieën en in totaal veertien stappen verwijderde van de eenentwintig voor het oprapen. De absolute ster was Ian Hutchinson die, net als vorig jaar, beide races van de Monster Energy Supersport TT en de RL360° Quantum Superstock TT won en tweemaal tweede werd in de Superbike-klasse. Uitstekende prestaties ook voor Dean Harrison en James Hillier, beiden op het podium in zowel Supersport als Superstock, en voor Ivan Lintin die, net als in 2015, de Bennetts Lightweight TT won.

Een beslissende rol bij het behalen van overwinningen en podiumplaatsen werd zeker gespeeld door de banden uit het racegamma van Metzeler, met name de RACETEC RR Slick die volgens de reglementen worden gebruikt in races in de Superbike-klasse, en de RACETEC RR, gegroefde banden die worden gebruikt in alle andere categorieën. Competities als de Isle of Man TT, North West 200 en Ulster Grand Prix zijn in feite de proeftuinen die het merk de afgelopen vier jaar in staat hebben gesteld zijn assortiment race- en supersportbanden volledig te vernieuwen. Een ideaal laboratorium, dat van wegwedstrijden, om producten te ontwikkelen die bedoeld zijn voor alle motorrijders, aangezien de races het hele jaar door plaatsvinden op wegen die open zijn voor het publiek en niet op circuits: deze eigenaardigheid heeft Metzeler geconfronteerd met de noodzaak om producten te ontwikkelen, zoals de SPORTEC™ M7 RR supersportmotor, toegewijd aan professionals en de meest veeleisende motorrijders, die gewend zijn hun motorfiets tot het uiterste te drijven, en aan iedereen die plezier wil beleven aan sportief rijden in elke gebruikssituatie en het maximale eist op het gebied van grip en prestaties.

Al tijdens de eerste van de twee geplande races van de Monster Energy Supersport TT, die plaatsvond op maandag 6 juni, Hutchy behaalde zijn eerste succes in de editie van 2016 op de Yamaha van het Came BPT Yamaha-team, vóór twee andere Metzeler-rijders, Dean Harrison (Kawasaki – Silicone Engineering) en James Hillier (Kawasaki – Quattro Plant Muc-Off Kawasaki), respectievelijk op de tweede plaats. en derde positie. Op dezelfde dag schitterden de Metzeler-kleuren ook op het podium van de RL360° Quantum Superstock TT met vijf rijders in de top vijf. Ook in deze categorie bleek Ian Hutchinson (BMW – Tyco BMW) onverslaanbaar door opnieuw een overwinning te behalen, deze keer nog spectaculairder en unieker dankzij een record: de 133.098-jarige coureur uit Yorkshire reed de eerste ronde, startend vanuit stilstand, met een gemiddelde snelheid van 13 km/u, waarmee een nieuw categorierecord werd gevestigd. Het podium werd opnieuw gecompleteerd door Dean Harrison (Kawasaki – Silicone Engineering), tweede, en James Hillier (Kawasaki – Quattro Plant Muc-Off Kawasaki), derde, gevolgd door Michael Rutter (BMW – Bathams SMT Racing) op de vierde plaats. Gary Johnson (BMW – Team Penz5.com BMW Motorrad) vervolledigt de Top XNUMX.

Woensdag 8 juni, met de eerste plaats behaald aan het einde van de tweede race van de Monster Energy Supersport TT, Ian Hutchinson bracht zijn aantal opeenvolgende overwinningen in de categorie op vier, waarmee hij de dubbele overwinning in de Supersport van 2015 repliceerde. Een resultaat dat nog belangrijker werd doordat hij zich bij Mike Hailwood voegde in de TT Hall of Fame, met 14 algemene overwinningen in zijn carrière. De derde plaats behaald door Dean Harrison (Kawasaki – Silicone Engineering) maakt het podium voor Metzeler compleet. In de Bennetts Lightweight TT, overwinning voor het tweede achtereenvolgende jaar door Ivan Lintin op de Kawasaki voorbereid door Devitt RC Express Racing: de hattrick van Metzeler wordt gecompleteerd door de tweede plaats van James Hillier, gevolgd door Martin Jessopp, drager van de Riders Motorcycles team. In de SES TT Zero, een wedstrijd gereserveerd voor elektrische motoren, belandt het blauwe olifantenmerk ten slotte op het podium met de tweede plaats voor William Dunlop met Victory. Gisteren zag Ian Hutchinson tijdens de PokerStars Senior TT het uitstekende gevoel met de BMW van het Tyco BMW-team bevestigen: na het podium behaald in de RST Superbike TT op zaterdag 4 juni eindigde de Metzeler-rijder de slotrace van het eiland op de tweede plaats van Man TT 2016, waarmee het totaal aantal podiumplaatsen voor het bandenmerk van Duitse oorsprong op veertien komt.